Klímaszerelés - gáz-, fűtésszerelés profi szakemberektől, garanciával

Hatásfok Hungária Kft.
TEL: +36 30 992 9798
Díjmentes Műszaki Tanácsadás
H-K-SZ-CS-P: 8.00-18.00
E-mail: info@hatasfokhungaria.hu

A KOMFORT SZAKÉRTŐJE

Hatásfok Hungária Kft.
Gáz műszaki-biztonsági felülvizsgálat
TEL: +36 30 992-9798
Díjmentes Műszaki Tanácsadás
H-K-SZ-CS-P: 8.00-18.00
E-mail: info@hatasfokhungaria.hu
Tartalomhoz ugrás
Klímaszerelés hívjon bizalommal +36 (30) 992-9798

Hogyan történik - Mire számíthatunk?
Egy átlagos klímaszerelés munkaideje 4-5 óra, ez egy egyszerűbb szerelés ami 3-5 méter csövezéssel, illetve egy vagy két fal átfúrásával jár. Általában egy napon belül két időpontra szoktunk kimenni. Reggel 9-kor kezdünk az első címen, mert ekkor már nem zavarja a többi lakót a fúrás és pakolás zaja. A második címre 13-14 óra között érkezünk; 17-18 óra között várható a befejezés.
Gyakori kérdés, hogy mennyire fogunk port, szemetet, sittet hagyni magunk után szereléskor, éppen ezért szeretnék megnyugatni mindenkit, hogy nem verjük szét a lakást a szerelés alkalmával. Egy átlagos klímaszerelés után olyan állapotban adjuk át a terepet, hogy minimális takarítás is elegendő lesz vagy még arra sincsen szükség, az ügyfeleink pozitívan szoktak csalódni a várakozásaikhoz képest az elvégzett munka befejezésekor. Abban az esetben, ha a falban kell elvezetünk a csövezést, 1-2 óra pluszt rá kell számolni a munka időtartamára, mivel a kivésés és a becsövezés után durva vakolattal vissza is javítjuk a kivésett falat (teherhordó falban, kéményben és pillérben nem vezethető el a csövezés!). A kivésett törmeléket bezsákoljuk és a szeméttárolóban helyezzük el, vagy külön megállapodás esetén elvisszük a szemétlerakóba.

Elektromos bekötés:
Az elektromos bekötés helyszínfüggő. Általában konnektoros csatlakozás a jellemző, de ha szükséges, akkor villanyszerelő bevonásával bekötjük az elektromos hálózatba - akár megszakító cserével is, amennyiben gyenge a meglévő hálózat. Az elosztó szekrénybe klímabekötést nem vállalunk mivel erre csak elmüs engedélyekkel rendelkező villanyszerelőnek van jogosultsága.

Amit vállalunk:
Szakszerű, tiszta gyors munkavégzés minőségi szerszámokkal. A klímaszerelés folyamán prémium minőségű fúrógéppel készítjük el a szükséges furatokat, fúrás közben nagy teljesítményű ipari porszívóval szívjuk el a keletkezett port, így a klímaszerelés minimális kosszal jár. A klímaszerelés végeztével magunk után feltakarítunk, és a klíma csomagolását igény esetén elszállítjuk.
A felhasználót tájékoztatjuk a klíma helyes használatáról, a készülékhez kapott beüzemelési jegyzőkönyvet kitöltjük. Munkánkat szakszerűen, a garanciális követelmények betartásával végezzük.

Cseppvíz elvezetése:
A cseppvíz elvezetése minden klímaszerelés alkalmával egy nagyon fontos tényező. Szigorúan tilos az utcára, járdára kivezetni, így ennek a megoldására minden esetben a felméréskor adunk javaslatot a helyi adottságok figyelembevételével. Előfordulhat, hogy vízvezeték szerelőt is bevonunk a munkálatba, ha lakáson belüli kiépítés szükséges, esetleg bevezetjük az esőcsatornába bár ennek azért lehetnek hátrányai is mivel a csatornából bomló anyagok szaga érkezhet a beltéri egységbe.
A klímából kicsepegő víz a beltéri egységben keletkezik mivel a lehűtött hőcserélőn kicsapódik a légköri nedvesség, mint a hideg pohár falán az apró vízcseppek. Ezt a lecsepegő folyadékot a klíma belsejében összegyűjti a cseppvíz tálca és egy csövön keresztül kivezetjük a beltéri egységből, általában a szabadba vagy egy gyűjtőedénybe. A kondenzvíz kiválóan alkalmas növények öntözésére, sőt erkélyeken szívesen ajánlom mint megoldást, hogy egy hagyományos cserép edénybe ültetett növénykére vezessük majd ki a vizet és így kultúráltan megoldható a vízgyüjtés.
Gyakori kérdés a cseppvíz mennyisége, ez mindig a légköri páratartalom függvénye illetve a lakásban tartózkodók tevékenysége is befolyásolja, pl főzés, ruhaszárítási szokások. A jó hír, hogy a legintenzívebb használat alkalmával a nyári pokoli kánikulában szinte nulla a légköri pára és így alig lesz kicsöpögő kondenzvíz vagy akár teljesen megszünik, ettől a légkondicionálónk még jól működik csak nincsen amit lekondenzáljon a levegőből.

Budapesten és környékén:
Ha már van klíma otthonában vagy irodájában, ne hanyagolja el az éves karbantartást, készüléke élettartama valamint saját egészsége érdekében gondoljon rá időben!

Milyen költségekre számíthatok?
A rengeteg hírdetés, klíma és szerelési árak között nem egyszerű eligazodni és a valós árát megtalálni egy szolgáltatásnak amiért reálisan jó minőségű munkát fognak kapni garanciával és egy jól működő, szervízháttérrel is rendelkező klímaberendezést. Általános szabályként elmondanám, hogy a klímatizálás valós költsége szobánként nagyságrendileg min brt 200.000 -250.000 ft-ot jelent egy átlagos lakás esetében. Nagyban füg a Klímaberendezés minőségétől és teljesítményétzől is. Ettől lefelé eltérni már csak kompromisszumokkal lehet, ami gyakran a kínálatból kifutó klímaberendezéssel, műszakilag elavult C-D energiaosztályos klímával, illetve a szerelés során felhasznált nem megfelelő minőségű anyagokkal.

Árképző tényezők a klímaszerelésben:
A klíma beszerelésekor jellemzően 40-50.000 Ft+áfa ártól indulnak az ajánlatok - ebből bizony nem lehet még ebben a nehézkes piaci környezetben sem lefaragni. Ez az ár hivatott fedezni a vállalkozás költségeit, aminek tartalmaznia kell a következőket egy klíma beüzemeléséhez:
Anyagok: vegytiszta klímatechnikai rézcsövek, elektromos kábelek, kábeltakaró műanyag csatorna, idomok, villásdugó, klímatartó konzol, gumibak, tömítő paszták a javításokhoz, elektromos kellékanyagok, cseppvízcső és idomok.
Egyéb költségek:két szakképzett kolléga bére+járulékai, autó+üzemanyag, parkolás, ipari szerszámok amortizációja, telefonköltség.
A szerelés során mindig több tényező befolyásolja az árat a fenti fix költségeinken felül. Az első és a legfontosabb a klíma felszerelése során felhasznált rézcső mennyisége a hozzá tatozó kiegészítőkkel.
A második költségelem a szereléssel várhatóan eltöltött idő. Egy bonyolult munka akár két-háromszor több időt is igényel, mint egy egyszerű szerelés. Ide tartozik például a falazatba történő bevésés/javítás, vagy a nehezen megközelíthető, illetve veszélyes helyek, ahol akár ipari alpinistát is be kell vonni a szerelésbe.

A fentiek után apróságnak tűnik, de a helyszín megközelíthetősége is árképző tényező.  Egy munkánál akár több száz méterről kell megoldani a szerszámok és a klíma lakásba eljuttatását, nem is beszélve a parkolási anomáliákról. A parkolás költsége is komoly tétel lehet, például a Budai Várban, vagy a belváros egyes részeinél. Ezeket a költségeket is bele kell kalkulálni a szerelési árainkba.
Egy árajánlat elkészítése során rengeteg szempontot kell mérlegelnünk. Ezek összessége adja végül azt az árat, amiért a munkára ajánlatot adunk az ügyfeleinknek. Első ránézésre lehetnek benne olyan tételek, ami apróságnak tűnnek, de nagy tételben már komoly költségelemekké válnak.  Mivel a szerelési árak szinte 10 éve stagnálnak, miközben az üzemanyag és szerelési anyagárak megduplázódtak, így sajnos már ezek a költségek is számítanak egy klímaszerelés alkalmával.

A KOMFORT SZAKÉRTŐJE
Hatásfok Hungária Kft.                 
Cégjegyzék szám: 01-09-97280     
Adószám: 23589722-2-43              
1222 Budapest, Alsó sas utca.21   
E-mail: info@hatasfokhungaria.hu
Tel: +36 30 992 9798                    


Minden jog fenntartva 2011
Vissza a tartalomhoz